Teresa Martínez: “Animo a tothom que s’iniciï en l’activitat física, mai és tard, a poc a poc notaran una gran millora en tots els aspectes.”

La Teresa Martínez és usuària sènior als nostres centres esportius i realitza una intensa activitat física des de que va patir una lesió laboral al braç

Com i per què vas començar a anar al gimnàs?
Em vaig apuntar al gimnàs per culpa del meu fill. Jo encara no estava jubilada, estava de baixa permanent per un accident laboral que em va afectar la mà. Vivia a Andorra i vaig baixar una altra vegada a Lleida, ja que és d’on sóc. Va ser llavors quan el meu fill em va animar a apuntar-me al gimnàs i des de llavors li he estat agraïda sempre.

Què creus que t’ha aportat fer exercici?
Fer exercici m’ha ajudat molt tant físicament com en l’aspecte més emocional. M’ha ajudat a pujar molt l’autoestima i d’això en són responsables, principalment, els tècnics del centre, perquè m’animen i m’ajuden moltíssim.

Com et va afectar físicament i emocionalment el tancament dels gimnasos en plena pandèmia?
L’inici de la pandèmia i, sobretot, el confinament no em van afectar gaire, ja que on visc tinc força espai i em posava a fer exercici amb el meu fill, però sí que és cert que a mesura que passaven els dies les meves ganes de fer coses disminuïen. Al centre van iniciar rutines d’entrenament i de zumba, entre d’altres, i jo intentava seguir-les, però no era el mateix fer-ho sola a casa que al gimnàs acompanyada de més gent i dels fantàstics monitors.

Creus que és important fer exercici i ser una persona activa a mesura que et fas gran? Quin consell els hi donaries a aquelles persones que són grans i no s’atreveixen a fer el pas per apuntar-se al gimnàs?
El principal és que pots envellir dignament, i no quedar-te a casa amb les depressions i estirada al sofà, on a poc a poc notes com se’t van encallant i rovellant tots els ossos i les articulacions. Animo a tothom que s’iniciï en l’activitat física, mai és tard, a poc a poc notaran una gran millora en tots els aspectes. Jo, sincerament, és el millor que he fet en molts anys. Vaig començar fent poca cosa, però ara acostumo a anar cinc dies a la setmana i m’apunto a gairebé tot: spinning, zumba, ioga, pilates…