Les activitats dirigides: punt clau als centres esportius

Sala Dirigides Royal Lleida

A través d’elles prenem consciència del propi cos i aprenem a treballar amb ell

El món del fitness i les activitats dirigides canvia constantment. Són moltes les tendències que hem vist sorgir des de l’any 1999 fins ara. Abans, una classe d’aeròbic era molt “top” als centres esportius, i ara el Crossfit o el Pilates són els que més demanda tenen. 

Al llarg dels últims anys, he vist sorgir noves tendències i molts canvis a les sales d’activitats dirigides. Hem passat de fer un ús exclusiu multidisciplinari de la sala, a condicionar diferents espais per a diferents activitats: sales d’entrenament funcional, sales de spinning, de Pilates i Ioga, sales de dansa, etc.

Totes les disciplines tenen un al·licient comú i uns beneficis específics. Són activitats guiades que ajuden a l’usuari a evolucionar de forma progressiva amb l’acompanyament dels monitors que vetllen per la correcta execució tècnica. Fer-ho en grup és una motivació principal per exercitar-se passant una bona estona, establint vincles d’amistat i compartint inquietuds amb altres persones. Hi ha disciplines per a tots els perfils i totes les edats. Cadascú pot triar la que millor respongui als objectius que s’hagi proposat. El més important és que a través d’elles prenem consciència del propi cos i aprenem a treballar amb ell.

Després de 20 anys d’experiència puc afirmar amb rotunditat que les activitats dirigides són clau per cuidar-se i sentir-se bé, animen la nostra motivació i impulsen el nostre benestar tant a nivell físic com mental. Veure la il·lusió dels nostres usuaris i usuàries a cada classe n’és una mostra.

Per tot plegat, les activitats dirigides són un punt clau a tots els centres d’esport i fitness. De fet, aquesta diversitat i qualitat en l’oferta és allò que diferencia els uns dels altres.

Ara estem en moments de reflexió i canvis, però la incertesa no pot ser la protagonista dels temps que corren. Tornen les tendències més senzilles, més pràctiques i, alhora, les més efectives, a l’abast de tothom, perquè tots puguem créixer en aquest sentit i superar-nos. Estic convençut que fer esport i gaudir de classes com Pilates, Aeròbic, Pump, Spinning o Aiguagyms ens ajuda a preparar-nos per al futur a tots els nivells. És el primer pas per un inici de curs inoblidable!

Ara és el moment de cuidar-se, ara et toca a tu sentir-te bé! 

Antonio Vea López

Coordinador d’Activitats Dirigides al Complex Esportiu AquaMora, de Móra d’Ebre (Tarragona)
Docent de tècnics de fitness per a diferents centres formatius
Creador de programes especialitzats en fitness