Royal Escola de Formació estrena les jornades GASTROMAIG

Es tracta d’un mes dedicat a l’experiència gastronòmica per a estudiants de cuina des d’una perspectiva inclusiva

 

Del 2 al 31 de maig, estrenem les jornades GASTROMAIG a Tarragona, amb un programa que preveu diferents Màster Classes educatives per a l’alumnat i espais culinaris oberts al públic en general. Tot plegat s’emmarca en l’inici de nous cursos en l’àmbit cuina i restauració 100% subvencionats per a treballadors i per a persones aturades amb diversitat funcional psíquica.

Per a tots ells, arriba una proposta formativa de la que hi participaran reconeguts professionals nacionals i internacionals del món de la cuina i la restauració. A més, s’amplia l’oferta formativa de cursos especialitzats en aquest àmbit.

ShowCooking per l’alumnat del centre:

  • Dilluns, 2 de maig: Yoneduar Ospino Ealo, sushiman del grup gastronòmic Bokoto Sushi Japanese Club.
  • Dilluns, 9 de maig, a les 16h: L’alumnat del centre realitzarà una demostració culinària a la Fira Àpat la fira de l’alimentació i la gastronomia catalana per a professionals del sector agroalimentari de Tarragona.
  • Dillluns, 16 de maig: Marc Piquè, subcampió mundial en gelateria artesanal.
  • Dilluns, 23 de maig: Pep Moreno, el reconegut xef del restaurant Deliranto de Salou (estrella Michelin 2019).
  • Dimarts, 31 de maig: Marta i Gerard Rafí els germans emprenedors de l’Esportell del Bou (Picamoixons).

Espais culinaris oberts a exalumnat i usuaris dels centres esportius del grup:

  • Dijous, 19 de maig, a les 18.30h: Tast d’Olis amb el grup Identitat Olive Oil.
  • Dimecres, 25 de maig, a les 18.30h: Taller de rebosteria saludable, a càrrec d’Alba Molas, professora de Royal Escola de Formació i professional al capdavant, també, del projecte @unadepostres.

Nous cursos en cuina i restauració (inici MAIG 2022)

Aquesta col·laboració posa en valor els centres d’educació d’adults com a espais vius d’intercanvi i interacció, de gran riquesa humana i creativa. La formació permanent és un dret de tots els adults i, a la societat actual europea, es converteix en una necessitat cada vegada més gran, no només per a la millora laboral sinó també per al desenvolupament social i personal. Amb els adults amb diversitat funcional intel·lectual passa el mateix. Les propostes formatives i curriculars faciliten la normalització del propi procés d’aprenentatge, l’autonomia personal i la integració social. I, en aquest sentit, la inclusió és un procés.

La tasca inclusiva no finalitza mai quan es considerada una cerca inacabable de formes adients de respondre a la diversitat. GASTROMAIG és una d’aquestes formes amb què Royal Escola de Formació treballa per afavorir la convivència amb la diferència, fent-ne d’ella un factor positiu i un estímul per a l’aprenentatge.

Tota la oferta formativa es troba 100% subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el Ministeri de Treball i Seguretat Social (SEPE).

Esperem comptar amb la teva participació!