“Ens enfrontem a la Titan amb el mateix esperit: gaudir del ciclisme i dels companys”

Entrevistem el Raul Capdevila, de 47 anys, barceloní resident a Cambrils i que enguany se suma a l’equip Royal que participarà a la Titan Desert 2022. La cursa de resistència amb bicicleta de muntanya que es disputa al Marroc consta de sis etapes pel desert on l’orientació i la navegació amb GPS tenen especial importància. És, per a tot l’equip, un repte de superació personal.

Com comença la teva experiència a la Titan Desert?

Doncs casi sense voler, sense haver fet mai BTT ni tants sols tenir una bicicleta de muntanya. És un repte que va sorgir a una de tantes converses que es tenen a les sortides de cap de setmana que fem amb els companys de A.C. Vinyols. El Gerard Monguió i el Toni Vega ens explicaven les seves experiències i a poc a poc van anar despertant la curiositat per aquesta prova. Un any el Gerard em va oferir una BTT seva i sense pensar-ho massa m’hi vaig trobar pedalejant pel desert.

Què implica físicament i mental el repte?

Molta gent diu que és un prova amb poc desnivell, que no és tant dura com la venen, però el cert és que es tracta d’una prova de desgast que físicament et porta al límit. No tens mai un descans i això fa que, a banda de ser molt dura físicament, mentalment hagis d’estar preparat per suportar tantes hores al damunt de la bici. Durant la prova es donen moltes situacions complicades, a vegades amb companys, a vegades sol… i has d’estar ben preparat físicament i mental per poder-les superar i poder sortir de nou l’endemà amb l’ànim del primer dia.

Com ha de ser la teva rutina diària per preparar aquesta competició?

Hi ha tantes rutines com participants. Cadascú té una feina amb tot tipus d’horaris (de matí, de tarda, a torns…), famílies amb un fill, dos, tres o sense… en definitiva, amb moltes circumstàncies diferents. La preparació d’aquesta prova necessita moltes hores d’entrenament, cuidar una mica l’alimentació, descansar per recuperar-se d’un dia per l’altre, etc. I encabir tot això al dia a dia de tots nosaltres, que som uns simples aficionats al ciclisme, és realment complicat. Tothom intenta trobar la forma de passar hores amb la bici sense trasbalsar massa la nostra vida i això fa que acabem sortint a entrenar de nit a ple hivern, que els caps de setmana matinem més que entre setmana… al final intentar trobar aquesta rutina pot ser la part més dura de la prova.

Què suposa per a tu aquesta nova edició de la Titan?

Aquesta edició serà molt especial perquè hem aconseguit unir-nos un gran grup d’amics per participar a la Titan durant una setmana al desert del Marroc i això no és gens fàcil. Hi ha gent amb experiència a la prova i gent que la farà per primer cop. El fet de que tots els companys que participaran aquest any gaudeixin com ho vaig fer jo la primera vegada és una cosa que em fa estar especialment motivat aquest any. Estic segur que gaudiran d’allò més i que es convertirà en una experiència única.

Quines sensacions esteu vivint preparant-vos com a equip Royal?

L’equip Royal s’ha convertit en un grup d’amics molt units, amb circumstàncies personals similars i amb un mateix objectiu molt motivador: participar a la Titan Desert i aconseguir finalitzar-la. Tot això fa que la preparació per la prova sigui més fàcil. Formar part d’aquest projecte està sent molt engrescador, tothom aporta el seu granet de sorra per aconseguir muntar un grup molt sòlid, amb diferents objectius individuals, però amb el mateix esperit: gaudir al màxim del ciclisme i dels companys.