cursosSocorrisme en espais aquàtics naturals
FORMACIÓ SUBVENCIONADA PER ATURATS
Certificat de professionalitat AFD340_2 – Nivell 2
(R.D. 1521/2007, de 16 de novembre)
CURS HOMOLOGAT PEL ROPEC
Total hores
380h + 80h de pràctiques
Dates
Tarragona. 18/04/2023
Subvencionat
per aturats i amb places limitades per a treballadors
Tot el que necessites saber
informació general
Tarragona: del 18/04/ al 07/07 de 2023
De dilluns a dissabte de 9h a 15h.
Curs de nivell 2, és necessari tenir ESO o equivalent*
*Es realitzarà prova d’accés per a qui no tingui els requisits
Vetllar per la seguretat de les persones usuàries de zones de bany públic en espais aquàtics naturals, de forma autònoma o integrat en un equip de rescat i socorrisme, vetllant per la seguretat, prevenint que es produeixin situacions potencialment perilloses, realitzant vigilància permanent i eficient i intervenint de forma eficaç davant d’un accident o situació d’emergència.
Desenvolupa la seva activitat professional tant en el sector públic com en el privat, dedicat a la prevenció, vigilància i rescat en espais aquàtic naturals (platges marítimes i fluvials, rius, llacs i embassaments, entre altres); ajuntaments (equips de rescat i socorrisme i unitats d’intervenció aquàtica); empreses de serveis esportius en espais aquàtics naturals; empreses de turisme en espais aquàtics naturals i ports esportius, clubs i federacions amb activitat en el medi aquàtic.
MF0269_2 (Transversal): Natació – 120 hores
UF0907: Habilitats i destreses bàsiques en el medi aquàtic – 40 hores
UF0908: Tècniques específiques de natació en el medi aquàtic – 80 hores
MF1082_2: Prevenció d’accidents en espais aquàtics naturals – 60 hores
MF1083_2: Rescat de persones accidentades en espais aquàtics naturals – 120 hores
UF1499: Tècniques de natació i condició física en el rescat de persones accidentades en espais aquàtics naturals – 30 hores
UF1500: Extracció i trasllat de persones accidentades en espais aquàtics naturals – 90 hores
MF0272_2 (Transversal): Primers auxilis – 40 hores
Formació complementària – 40 hores
MP0187: Mòdul de pràctiques professionals no laborals de socorrisme en espais aquàtics naturals – 80 hores
Socorrista en platges marítimes.
Socorrista en platges fluvials.
Socorrista en llacs i embassaments.
Socorrista de suport en unitats d’intervenció aquàtica.
Socorrista en activitats aquàtiques en l’entorn natural.
Socorrista en activitats nauticoesportives.
L’objectiu és utilitzar la metodologia basada en activitats i instruments que responguin el màxim possible a la realitat laboral.
Es dóna molta importància a la participació activa de l’alumnat en el procés d’aprenentatge potenciant un clima participatiu en el qual interactuï professorat – alumnat. Amb aquestes activitats es pretén potenciar i fomentar actituds positives que seran necessàries en els futurs llocs de treball com són el treball en equip i el desenvolupament d’habilitats socials i comunicatives.
A l’inici del mòdul formatiu el/la docent informa l’alumnat de l’objectiu del mòdul, de la programació didàctica prevista i dels criteris d’avaluació. D’aquesta manera l’alumnat pot conèixer, en cada moment, en quina seqüència d’aprenentatge es troba.
Al ser un curs de Socorrisme, gran part de les sessions es realitzaran de manera pràctica a la piscina i a la platja.
L’avaluació de l’alumnat es realitzarà, de forma sistemàtica i contínua, per mòduls i, en el seu cas, per unitats formatives per tal de comprovar els resultats d’aprenentatge i, en conseqüència, l’adquisició de les competències professionals.
Per poder presentar-se a la prova d’avaluació final d’un mòdul els alumnes hauran de tenir i justificar una assistència de com a mínim el 75% de les hores totals. Serà una avaluació continuada.
La qualificació final del mòdul s’obtindrà sumant:
– La puntuació mitjana obtinguda en l’avaluació continua que és el 30% de la nota final.
– La puntuació obtinguda en la prova d’avaluació final del mòdul que és el 70% de la nota final.
Per obtenir la qualificació final d’apte/a en la prova d’avaluació final del mòdul formatiu l’alumnat ha d’obtenir, com a mínim una puntuació de 5 i, si el mòdul conté unitats formatives, una puntuació mínima de 5 en totes i cada una de les unitats formatives que contingui.
Al ser un curs de socorrisme, per poder ser apte de les assignatures de Natació i Rescat, es requerirà que es passin totes les proves físiques.
preguntes freqüents
FAQS
En el cas de que un dia no es pugui assistir, no es tindrà accés al vídeo de la formació però si que es disposaran dels continguts en format PDF.
Totes les sessions seran a temps real, per lo que el formador sempre deixarà un espai de la formació per resoldre dubtes. En el cas que els dubtes sorgeixin fora de la sessió, els alumnes disposaran d’un espai per compartir els dubtes amb tots els companys o, en el cas que sigui un dubte personal, tindrà contacte directe amb el professor a través de missatges de la plataforma.
La organització dels continguts i materials de cada assignatura estan preparats per a que sigui un aprenentatge pràctic i d’aplicació al món laboral.
El material de cada tema es presenta de la següent manera:
Apunts de lectura obligatòria on es resumeix tot el que ha explicat el formador en l’aula virtual
Activitats: per consolidar continguts i/o compartir idees amb altres companys
Informació extra pels que vulguin profunditzar (articles, vídeos,…)
